Коя е Змей и какво е Книгозавър?

Името ми е Аделина Генова, по прякор Змей и Книгозавър е място, на което не особено честичко, но за сметка на това предостатъчно ентусиазирано говоря за книги, които съм прочела. Вероятно от време на време дори за такива, които не съм харесала.

Отдавна се чува, че блоговете умират, но напоследък все повече социалните мрежи доказват, че на тях не може да се разчита като задържащ информация във времето източник.

От началото на 2017-а година чета почти ексклузивно ЛБГТК литература, като под понятието да се чете литература от куиър автори, за куиър (и не само) куиър публика и включваща куиър герои, проблеми и теми. Поради почти отчайващата липса на подобна литература на български език, чета предимно на английски и следва да очаквате предимно информация за книги, прочетени в оригинал.

Можете да ме последвате и в Туитър, където често ретуитвам Шанън МакГуайър и в Инстаграм, където ще намерите цитати и най-актуална информация какво чета в момента.

Ако искате да се свържете с мен, пратете ми хабер на мейл contact[at]knigozavar[.]com.

Приятно четене, а ако имате критики – моля, споделете ги и имайте предвид, че ако се държите невъзпитано, си запазвам правото да ви пратя на майце си.

***

Този блог и публикациите в него са лицензирани под международен лиценз Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 4.0, т.е. можете да използвате информацията в него за некомерсиална цел и то ако и вие я споделите под същия лиценз.